Biografie

Na de middelbare school was ik werkzaam als dessinatrice bij een van de Twentse textielfabrieken in Enschede. In de avonduren bezocht ik de A.K.I.(Academie voor Kunst en Industrie) waar ik de opleiding Mode volgde.

Na een periode met diverse andere werkzaamheden en opleidingen haalde ik het diploma voor creatieve handvaardigheid A en B.

Vervolgens heb ik me via cursussen nog diverse technieken eigen gemaakt.

 

Op 23 juni 1998 heb ik de 6-jarige opleiding Gemengde Media aan de A.K.I. te Enschede succesvol beëindigd met een overzichtsexpositie van mijn werk uit die tijd, waaronder een serie etsen.

In mijn werk onderzoek ik de beeldende mogelijkheden van wat mij het meeste bezig houdt. Tijdens dit proces probeer ik een evenwicht te vinden tussen ratio enerzijds en emotie en intuïtie anderzijds.

Door deze aspecten met elkaar te laten integreren ontstaat er een spanningsveld waarin ik probeer een evenwicht te laten ontstaan.

Door gebruik te maken van symbolen, tekens en metaforen ontstaat er een ordening in verleden en heden.

De laatste jaren heb ik me toegelegd op  het maken van beelden en plastieken in keramiek en brons. Het thema ‘mens ’en het daarbij abstraheren van het lichaam of onderdelen daarvan,zodat hierdoor weer een ander beeld ontstaat fascineert me.  Ik werk meestal met thema’s.